Lasersnijden en -graveren

Wij is in het bezit van een BRM lasergraveermachine. Met deze lasermachine kunnen diverse materialen kwalitatief hoogwaardig gesneden, gegraveerd en gemarkeerd worden.

Hoe werkt het?

Lasersnijden

Lasersnijden is een thermisch scheidproces. De laserstraal raakt het oppervlak van het materiaal en verwarmt het zo sterk dat het smelt of volledig verdampt. Als de laserstraal op een bepaald punt het materiaal is binnengedrongen, begint het feitelijke snijproces.
Wat achterblijft is een perfect strakke snijlijn. Zo kan je iedere gewenste vorm uitsnijden uit het materiaal (aangestuurd door software op de computer).

Er zitten wel limieten aan de dikte van het materiaal. Wil jij weten hoe dik jouw materiaal mag zijn om gesneden te kunnen worden? Neem dan contact met mij op.

Graveren
Een logo of tekst in een bepaald materiaal graveren werkt eigenlijk precies hetzelfde als lasersnijden. Het enige verschil is dat er door het gebruik van minder vermogen minder diep gegaan wordt. Dus in plaats van door het materiaal heen te snijden, verdampt alleen de bovenlaag van het materiaal. De BRM laser is uitermate geschikt voor het fijnere graveerwerk.

 

Materialen

Hier vind je een overzicht van materialen die door ons gesneden en gegraveerd  kunnen worden.

Hout, MDF, acrylaat, papier, kurk , leer en verschillende kunststoffen waarin geen plastic zit.

 

* CO2-lasers kunnen blanke metalen markeren als deze worden gecoat met een oplossing voor metaalmarkering.

Technische specificatie

  • Graveeroppervlak: 60x90 cm
  • Maximale materiaaldikte afhankelijk van het materiaal. Informatie volgt.
  • Laserwattage: 100 watt
  • Laserbron: glazen CO2 laserbuis (digitaal gecontroleerd en watergekoeld)